EGD Holding

Anney fikk storstipendet til Vill Vill Vest

– Jeg så ikke det komme i det hele tatt, sier Anney Niyokindi.

Under Vill Vill Vest-festivalen blir et stipend på 100.000 kroner delt ut til en heldig artist.

I år var det artisten MELANNEYN som mottok stipendet. Bak står artisten Anney Niyokindi fra Arna.

– Jeg har hatt så mye fokus på å forberede meg til Vill Vill Vest at jeg har ikke hatt tid til å søke på støttemidler. Jeg visste at det sto null kroner på MELANNEYN-kontoen etter denne festivalen og at jeg var nødt til å søke på midler. Men så kom dette, og jeg ble helt sjokkert, ler hun.

– Det er veldig, veldig stas!

 

Viktig anerkjennelse

Stipendet skal brukes til studiotid, lydteknisk rådgiving, photoshoot, markedsføring og lignende.

«Vi har valgt, sammen med Espen Galtung Døsvig (EGD), å tildele Vill Vill Vest-stipendet til Anney på grunnlag av helheten i hennes musikalske uttrykk. Den unike utstrålingen tyder på en artist som er sikker på seg selv og hører hjemme på scenen. Vi gleder oss til å se en av Bergens skinnende nye stjerner bygge videre på sin artist-karriere», skriver Vill Vill Vest i begrunnelsen.

I tillegg til økonomisk støtte, ble det også en viktig anerkjennelse for artisten som lager musikk inspirert av afrobeat, jazz, soul og hiphop.

– Musikken min symboliserer identiteten min og kulturen min. Dette er en anerkjennelse for alt jeg er, og ikke bare for låtene som kommer ut. Og så er det en anerkjennelse på at du får til noe, sier hun.

 

Lover ny musikk

Til nå har hun gitt ut låten «Sweet Potato». Nå lover artisten mer musikk i nær fremtid.

– Det kommer ny musikk så fort som mulig! Jeg har en del låter klare, egentlig. Men jeg slipper aldri låter alene, jeg må ha en musikkvideo til. Jeg er en veldig visuell artist, så hver låt og produksjon er en hel pakke. Det er ikke «bare» utgivelse av en låt, forklarer hun.

– Så det neste steget blir å sette i gang med en musikkvideo. Jeg håper det blir bra!

Dette er andre gangen Anney Niyokindi står på scenen under Vill Vill Vest. Hun har tidligere også spilt på festivalen med bandet Makramé.

– Vill Vill Vest er tre fantastiske dager der alle er på lag. Du får oppdage ny musikk, nye artister og nye folk, sier Niyokindi om festivalen.

– Det er også et sted der man kan finne nye samarbeid, ettersom det er både produsenter og musikere der. Det er en bra sted for networking og å bli kjent med musikkmiljøet.

Les mer
[Kilde: Bergen Avis]

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen