Området blir totalforandret: Bygger 75 leiligheter og seks bedrifter flytter inn
Disse to karene har hentet inspirasjon fra Grünerløkka i Oslo, der man kombinerer bolig og næring i nye byggeprosjekter. I bakgrunn ser du Skjoldhagen, der seks bedrifter skal flytte inn i august. (Fra v.) Jørgen Madsen i Bonava og Tor Fredrik Müller i EGD Property Foto: SKJALG EKELAND
I Oslo har oppskriften blitt en suksess. Nå skal disse karene forsøke å skape urban stemning på Skjold. – Beboerne kan loffe ned i tøflene og hente seg en kopp kaffe, et brød og litt sushi. Snart kan du få et snev av storbyliv på Skjold i Fana.. I august står nemlig 38 av 75 leiligheter innflyttingsklare.
I den samme blokken, i første etasje, åpner seks bedrifter dørene:
- Interiør (Faye).
- Kiropraktor (Bekken & Barn).
- Sushi (Prestige).
- Burger-restaurant (Matgal).
- Kafé (ikke navngitt ennå).
- Eiendomsmegler (Kaland & Partners).
Inspirert av Oslo
I Skjoldhagen kombinerer man bolig og næring. Målet er å skape byliv i fanabygden.
Daglig leder Tor Fredrik Müller i EGD Property og interiørarkitekter fra Vill Urbanisme står bak konseptet. De har hentet inspirasjon fra Grünerløkka i Oslo.
– Målet er å skape et bærekraftig miljø der både næringsdrivende og kunder trives.
Müller har nå leid ut hele det 400 kvadratmeter store næringslokalet i første etasje. Her står sambruk i høysetet:
Bedriftene deler fasiliteter som toaletter, garderober, spise- og møterom.
– Sambruk gir lavere kostnader og det blir bedre interaksjon mellom leietakerne. I tillegg bruker vi resirkulerte materialer i gulv, vegger og innredning.
I første etasje skal det, når komplekset står klart i august, flytte inn seks bedrifter fra ulike bransjer. Utenfor blir det sittegrupper. Foto: Bonava
Innflytting i august
Boligutvikleren Bonava bygger leilighetene, som er fra 40 til 130 kvadratmeter, i Skjoldhagen.
– Vi er svært fornøyde med den løsningen EGD Property har kommet frem til for utnyttelse av næringsarealet, sier utviklingssjef Jørgen Madsen.
Takhøyden på fire meter skaper en ekstra romslig følelse.
Utenfor blokken vil det bli satt ut bord og stoler slik at beboerne kan nyte en espresso eller et måltid.
– Her tar vi byutvikling på alvor. Beboerne skal kunne ta på seg tøflene og bare gå noen meter for å kunne kjøpe seg det de trenger. På vei hjem fra jobb kan de bestille sushi eller en burger på Bybanen via appen, og så er maten klar når de går av banen på Skjold, sier Madsen til BA.
[Kilde: BA, 1.feb 2020]