EGD Holding

EGD Shipholding i Bergen kjøper ytterligere to kjemikalietankere.

Espen Galtung Døsvigs EGD Shipholding i Bergen kjøper ytterligere to kjemikalietankere. Begge settes inn i Odfjells pool-system.

De 12 år gamle japansk-bygde 33.000-tonnerne «Liberty» og «Argent Bloom» skal drives kommersielt og befraktningsmessig sammen med EGD Shipholdings kjemikalietanker «Bow Hector». Dette skipet ble innlemmet i flåten i fjor.

I forbindelse med kjøpet og overføringen til Odfjell skifter skipene navn; «Argent Bloom» skal hete «Bow Caroline» og «Liberty» skal heretter seile som «Bow Agathe».

Lav ordrebok

Galtung Døsvigs shippingsjef Magne Øvreås ser i likhet med Stolt-Nielsen-sjefen Niels G. Stolt-Nielsen og Odfjells konsernsjef Kristian V. Mørch positivt på utsiktene i kjemikalietankfarten.

– Vi ser en lysning for kjemikaliefart med meget lav ordrebok og utsikter til en mer normal verden etter covid-19. Dessuten ønsker vi å utvide samarbeidet vi har med Odfjell, sier Øvreås.

Ifølge meglere er skipene kjøpt for cirka 38 millioner dollar, som tilsvarer 326 millioner kroner med fredagens vekslingskurs.

Øvreås vil ikke oppgi prisen, men sier at det er avtalt at skipene lease-finansieres i Japan. Selger er det greske selskapet Alberta Shipmanagement.

Fra før av har EGD seks produkt- og kjemikalietankere som drives befraktningsmessig av et annet rederi i Bergen, Champion Tankers.

– Vi hadde et meget bra år i 2020 for de seks MR-skipene som drives på en utmerket måte av Champion Tankers, sier EGD Shipholding-direktøren.

Foruten selskapets egen flåte er EGD Shipholding nest største eier i rederiet Klaveness Combination Carriers i Oslo.

 

Les mer

Kilde: [Finansavisen, 17.01.2020]

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen