EGD Holding

Bygger 3000 kvadratmeter fryselager

EGD Property skal bygge et 3000 kvadratmeter fryselager for Isbjørn Is på Askøy. Prisen på det som blir første byggetrinn er 50 millioner kroner og fabrikken har inngått en leieavtale for 15 år.

Det nye fryselageret skal ligge i direkte tilknytning til eksisterende fabrikk, og gi iskremfabrikken en kapasitet på 3.000 paller. Isbjørn Is er den tredje største produsenten i Norge, med en salgsvekst på over 20 prosent i 2018 ifølge en pressemelding. Tradisjonelt ble isen herfra bare solgt i butikker på Vestlandet mens den nasjonale distribusjonen har foregått via datterselskapet Den norske isbilen.

– Nå har vi fått på plass en ny avtale som innebærer nasjonal distribusjon i 2019. Dette medfører at de investerer ytterligere for fremtiden og styrker alle deler av verdikjeden. Derfor bygger vi et nytt fryselager. Samarbeidet med EGD gir mulighet til å utvikle selskapet videre i tråd med eiernes visjon om vekst.

Konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen endres ettersom kjedene i større grad enn tidligere har egne distribusjonsløsninger. At vi nå bygger et stort fryselager, gir muligheten til å levere enda større volumer, sier administrerende direktør Morten Kolseth.

 

Les mer

[Kilde: Estate Vest 24.01.2019]

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen