EGD Holding

Ser gull i kombinert: – Unikt shippingspill

[:en] 

 [:no]

Markedsverdien til Klaveness Combination Carriers har økt med 900 millioner på en drøy måned. Clarksons Platou mener rederiet er unikt, og ser ytterligere oppside.

– Kombinasjonen av lave opsjonspriser på nybyggene og en inntjening som gjennom syklusen ligger halvannen til to ganger over bulk- og tankmarkedene er ekstremt attraktiv etter vårt syn, uttalte Magne Øvreås til Finansavisen i september.

Øvreås er shippingsjef i EGD Shipping, selskapet til den Bergen-baserte investoren Espen Galtung Døsvig og anledningen var emisjonen der nyetablerte Klaveness Combination Carriers (KCC) hentet inn 45 millioner dollar for å finansiere videre vekst.

EGD gikk inn med 20 millioner dollar i emisjonen, og er nest største eier i selskapet, etter Klaveness Ship Holding, med en eierandel på 21,6 prosent. Klaveness Ship Holding – en del av Torvald Klaveness Gruppen – eier 63,3 prosent.

– Når skipene går med last over 90 prosent av tiden sier det seg selv at det blir god forretning, samtidig som det er en fremtidsrettet måte å løse verdens miljøutfordringer på, uttalte EGD Shipping-sjefen.

 

[Foto: Torvald Klaveness.  Kilde: Hegnar.no][:]

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen