EGD Holding

EGD fyller opp i Bergen

[:no]

I sommer kjøpte de kontorbygget på Nøstet i Bergen. Nå er EGD Property godt i gang med å fylle opp bygget med nye leietakere.

– Vi har den siste tiden signert flere spennende leiekontrakter, sier administrerende direktør i EGD Property, Tor Fredrik Müller.

– Spennende byutviklingsområde

EGD kjøpte i sommer bygget som ligger ytterst på kaien på Nøstet. Kontorbygget som nå heter Piren har sjø på tre av fire sider og utsikt ut over Byfjorden. Selgerne, som også var leietakere i bygget, har flyttet ut og EGD har siden overtakelsen jobbet med å få på plass nye leietakere. Interessen har vært god og flere nye leiekontrakter er nå signert. En av de som flytter inn er Bergens ledende plan- og arkitekturselskap, Opus. Selskapet leier i overkant av 500 kvadratmeter i bygget.

– Slår man sammen Nøstet og Dokken er dette kanskje det mest spennende byutviklingsområdet i Bergen. Transformasjonen av området krever kunnskap, teft, brobygging og god gjennomføringsevne. Nettopp dette har vi styrket selskapet vårt på. For oss er derfor Nøstet et veldig spennende område å holde til i, sier daglig leder i Opus, Nancy Jøssang.

Inviterer til samarbeid i byutviklingen

Hun sier at for deres del innebærer flyttingen mer enn en adresseendring Selskapet har de to siste årene gjennomført en del strategiske endringer og er blant annet i gang med transformasjon til partnerstruktur. Det jobbes nå med å få inn nye partnere i nøkkelposisjoner.

– Vi ønsker å være toneangivende også for bærekraft og delekultur både fysisk og faglig med andre fagmiljøer. Vi inviterer derfor kompetansemiljøer til å ta kontakt med oss for å se på mulighetene for å samarbeide om ulike prosjekter. Ambisjonen er å lære av hverandre, slik at vi sammen kan sette oss i førersetet og løfte samspillet i byutviklingen. Vi skal bidra til å nå målet om fremtidsbyen som beholder røttene fra fortiden. For en byutvikler i en kystby oppleves det riktig å gjøre det nettopp her mellom innseilingen og den historiske bykjernen, sier Jøssang.

 

Les mer

 

[Kilde: Estate vest ][:]

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen