EGD Holding

Nå er det klart for 246 nye boliger på Nøstet

Berstad Eiendom, OBOS og EGD Property skal transformere området, hvor TV2 tidligere hadde sitt hovedkontor.

Onsdag kveld ble reguleringsplanen for Nøstegaten 72-74 banket gjennom i Bergen bystyre. Planprosessen har pågått siden TV2 bestemte seg for å flytte fra Nøstet for snart 8 år, og omfatter totalt 246 boliger i tillegg til møteplasser, nye torg og en barnehage.

Bak planen står OBOS og EGD Property, som skal stå for ca. 100 av boligene, mens Berstad Eiendom AS skal bygge resten. De tre aktørene har jobbet sammen om en felles reguleringsplan for området i tett dialog med Byarkitekten, Byantikvaren, Planavdelingen og Bymiljøetaten i Bergen kommune.

– Vi er kjempeglade og lettet over vedtaket. Det har vært en lang prosess med hard jobbing. Som det også ble sagt i bystyret i kveld, er dette et prosjekt med mange gode kvaliteter, samtidig som det åpner opp et område som har vært utilgjengelig. Dessuten omfatter det nesten 250 sentrumsnære boliger, noe som vil være viktig for Bergen sentrum. Nå blir en enda større del av sentrum attraktivt, sier prosjektdirektør Jorunn Nerheim i OBOS.

 

Utbyggerne ønsker å komme i gang så fort som mulig.

– Akkurat når prosjektet kommer i salg, er for tidlig å si. Vi må først sørge for å få inngått en entreprise som gjør at prosjektet blir realisert til en kostnad og tidsramme som er forsvarlig, sier Nerheim.

OBOS og EGD Property planlegger for både store og små leiligheter i ulike prisklasser.

– Boligkjøpsmodellene våre Deleie og Bostart kan nok også bli aktuelt i dette prosjektet. Med sin nærhet til sjøfronten og sentrale plassering i Bergen mener vi dette er helt unikt prosjekt, sier hun.

Administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property medgir at 8 år er lang tid for å få på plass en reguleringsplan, men han påpeker at det nå er blitt en grundig og gjennomarbeidet plan.

– Nå blir det forhåpentligvis lettere med rammetillatelsen. Jeg tror også at planen nå er blitt bedre enn den opprinnelige, sier Müller.

Planområdet er på ca. 26,3 dekar (inkludert areal i sjø), og omfatter hele området fra TV 2-bygget og bort til «Dikkedokken».

 

Les mer
[Kilde: Estate Vest]

 

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen