EGD Holding

Bra etterspørsel etter kontorlokaler med gode kvaliteter og beliggenhet i Bergen sentrum

EGD Property og VestenFjeldske Eiendom er to av aktørene som tilrettelegger for kontorer og økt byliv i Bergen sentrum.

 

– Vi opplever bra etterspørsel etter kontorlokaler med gode kvaliteter og beliggenhet i Bergen sentrum. Leietakerne krever spesialtilpasninger, og vil gjerne sette sitt eget preg på lokalene, samtidig som de er opptatt av miljømessig, sosial og ikke minst økonomisk bærekraft. Dette kan ofte bli motstridende, da det i de fleste tilfeller ikke er spesielt bærekraftig å totalrenovere fullt brukbare kontorlokaler. Denne trenden håper og tror jeg er i ferd med å snu med kommende generasjons beslutningstakere og kravene i Taksonomien, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property.

Kjøpte «Spøkelsesblokken»

Blant prosjektene til EGD Property er Baneveien 16, eiendommen som på folkemunne er blitt kalt «Spøkelsesblokken». I fjor, da blokken hadde stått tom i nesten 10 år, kjøpte EGD Property eiendommen for å tilrettelegge for kontor i syv etasjer, og så bygge på tre etasjer med et samlet areal på 1.000 kvadratmeter. I disse tre etasjene planlegger de relativt store high end-leiligheter.

Nærmeste nabo til Baneveien 16 er Jonsvollskvartalet, som er hovedkontor for Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest, Frende Forsikring, Norne Securities og Brage Finans. I 2016 ble Sparebanken Vest tildelt Eiendomsprisen for bygget. Det har i tillegg vunnet og blitt nominert til en rekke priser, deriblant Cityprisen.

 

Utadrettet virksomhet

Da EGD Property og LAB Eiendom kjøpte bygget, uttalte Müller til Estate Nyheter at utviklingen av Baneveien 16 vil gi området et ytterligere løft. I Baneveien 16 tar selskapet vare på eksisterende betongkonstruksjon og bygger et BREEAM kvalifisert kontor, restaurant og leilighetsbygg med høy grad av sambruk mellom beboerne de næringsdrivende og publikum.

Hele første og andre etasje blir utadrettet virksomhet med 1.000 kvadratmeter servering bak store åpne vindusflater og på uteplassen rundt bygget. Her blir det lys i vinduene og høy aktivitet fra morgen til kveld, og bygget vil være med på å skape viktig byliv.

 

Blir Wikborg Rein-huset

Wikborg Rein Advokatfirma skal flytte fra Handels og Sjøfartens hus til Baneveien 16 i 2024. Bygget skal profileres som Wikborg Rein-huset, og advokatfirmaet flytter inn i de fire øverste kontoretasjene.

– Vi håper at Wikborg Rein-huset kan bidra til å gi selskapet en sterk identitetsbygging, slik vi fikk til med BA-huset i Vestre Torggate 11 for Bergensavisen, sier Müller.

Etter 3 år i medielandsbyen på Nygård, flyttet lokalavisen tilbake til sentrum i 2019. EGD Property og A.O. Grevstad Eiendom gjorde i fellesskap store investeringer. I Byarkivet fant de bilder fra husets opprinnelse, og ville forsøke å gjenskape bygget til fordums prakt. De gamle smijernsbalkongene skulle reetableres, gammel utsmykning og spiret tilbakeføres, samt at bygget skulle fargesettes på en vakker måte.

 

Involverer leietakerne

– EGDs tanker om byutvikling passet perfekt til våre ideer om hvordan et avishus for BA kan se ut. Vi har begge et felles mål om å bidra til å gjøre Bergen bedre. Da Vestre Torggaten 11 dukket opp på radaren høsten 2019, innså både BA og EGD Property at dette kan være det perfekte huset for BA, uttalte sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson til sin egen avis.

Müller påpeker at det er viktig å få med leietakere før man begynner jobben med å rehabilitere.

 

Bærekraft

– På denne måten får leietakeren det slik som de ønsker. I Vestre Torggate 11 åpnet vi opp første etasje, slik at det ble en åpen restaurant for publikum etter lunsjtid for de ansatte i bygget. Det er det samme prinsippet vi følger i Baneveien.

– EGD Property er opptatt av at alle våre prosjekter er bærekraftige og gir noe tilbake til omgivelsene. Gateplan skal være innbydende med publikumsrettet virksomhet, og vi tillater ikke foliering eller tildekning av vindusflater. Det skal være aktivitet fra morgen til kveld med stor grad av sambruk og deling, sier Müller.

 

Les mer

 

 

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen