EGD Holding

EGD Property kjøper Hansastaden Eiendom

Birger Grevstad selger seg ut av Hansastaden Eiendom – EGD Property kjøper. Etter salget sitter EGD Property igjen med 100 prosent av aksjene i Hansastaden Eiendom, som har eiendomsverdier for 700 millioner kroner.

Estate Nyheter Vest har tidligere omtalt at EGD Property og A.O. Grevstad Eiendom har inngått et samarbeid, der hovedmålet er å utvikle og modernisere velkjente bergensbygg. Oppskriften er å kombinere næringsbygg med nye boliger. Deres felles selskap, Hansastaden Eiendom AS (opprinnelig eid 50/50), skulle i løpet av 2021 forvalte en bygningsmasse verdt 450 millioner kroner.

Status nå er en eiendomsportefølje på ca. 20.000 kvadratmeter og ca. 35 millioner kroner i leieinntekter. Eiendommene har en samlet verdi på ca. 700 millioner kroner. Nå selger A.O. Grevstad Eiendom seg ut.

– Vi fikk en god pris. Det har vært en kort og hyggelig reise, sier administrerende direktør Birger Grevstad i A.O. Grevstad Eiendom.

Tor Fredrik Müller, administrerende direktør i EGD Property, sier at dette var et strategisk kjøp.

– Dette har vært en fin reise, og timingen var riktig for å kjøpe av A.O. Grevstad Eiendom nå. Vi regner med at Hansastaden Eiendom runder eiendomsverdier for 1 milliard kroner i løpet av inneværende år, sier Müller.

Les mer
[Kilde: Estate Vest]

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen