EGD Holding

Dokken blir en gave til byen

Mad arkitekter skal bistå Bergen kommune med transformasjonen av Dokken

– Vi er både stolte og utrolig glade for at vi ble valgt til å bistå kommunen med å forvandle dette fantastiske, men utilgjengelige området til et grønt og levende byområde mot havet. Dokken blir en gave til byen, sier Tordur Bryngeirsson, daglig leder i Mad arkitekter i Bergen.

Dokken er det største og mest omfattende byutviklingsprosjektet i Norge nå, og avtalen for arkitekturtjenester i forbindelse med planarbeidet signeres tirsdag 19. oktober.

– I konkurransen har vi har blitt målt opp mot flere av de mest skarpskodde blant våre konkurrenter. Da er det ekstra stor stas å være den som trekker det lengste strået, sier en meget fornøyd Bryngeirsson.

– Mad arkitekter var i hard konkurranse med flere meget dyktige tilbydere både på løsning og kompetanse. Innholdet i tilbudet til Mad er godt tilpasset oppdraget og vil kunne gi den fleksibiliteten, kvaliteten og de mulighetene vi som oppdragsgiver ønsker oss, forklarer programleder for Utviklingsprogrammet for Dokken og oppdragsgiver, Laura Ve.

I 2016 utarbeidet Mad arkitekter i Bergen mulighetsstudien «Visjon Dokken», sammen med Obos, EGD Property, Asplan Viak og ProBiz og i 2020 vant Mad arkitekter, Asplan Viak, ProBiz og Casagrande Laboratory konkurransen om å utarbeide strategisk plan for transformasjon av Dokken gjennom et parallelloppdrag. Tre av 23 team ble den gang valgt til å utarbeide strategier og ideer for Dokken.

 

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen