EGD Holding

EGD kjøper blokk i Bergen sentrum. Skal bygge high end-leiligheter på toppen

Blokken har stått tom i nesten 10 år, men nå skal den få nytt liv med både boliger, kontorer og utadrettet virksomhet.

– Dette er et viktig og spennende bygg i Bergen sentrum som har stått tomt lenge. Vi ønsker å utvikle dette bygget, slik at vi gir noe tilbake til nærmiljøet og byen. Dette er vårt mantra i alle våre prosjekter; vi skal være stolte over prosjektene vi gjennomfører, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property etter kjøpet av Baneveien 16.

Selger er AS Ole Jan Strønen, som hadde planer om hotell i bygget. Selskapet fikk godkjent en reguleringsplan om å rive de to øverste inntrukne etasjene, for så å bygge på tre nye fulle etasjer. Nå skal EGD Property gå i gang med en rammesøknad, der selskapet skal holde seg til den nevnte reguleringen.

– Vi ønsker å reetablere kontor i syv etasjer, og så bygge på tre etasjer med et samlet areal på 1.000 kvadratmeter. I disse tre etasjene planlegger vi relativt store high end-leiligheter, forteller Müller.

– Boligene har vestvendt beliggenhet med fantastisk utsikt mot innseilingen til Bergen, påpeker han.

Nærmeste nabo til Baneveien 16 er Jonsvollskvartalet, som er hovedkontor for Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest, Frende Forsikring, Norne Securities og Brage Finans. I 2016 ble Sparebanken Vest tildelt Eiendomsprisen for bygget. Det har i tillegg vunnet og blitt nominert til en rekke priser, deriblant Cityprisen.

 

– Utviklingen av Baneveien 16 vil gi området et ytterligere løft. Vi planlegger utadrettet virksomhet på gateplan, hvor det også blir stor takhøyde. Vi har engasjert Nordic Office of Architecture for å utvikle eiendommen sammen med oss; de er veldig flinke folk, skryter Müller.

 

Les mer

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen