EGD Holding

Kjøpte rett ved togstasjonen – skal bidra til bylivet

EGD Property har i lang tid vært i dialog med Entra om Marken 37. På sikt skal bygget totalrehabiliteres.

Rett før jul sendte Entra ut melding om at selskapet hadde solgt Cort Adelers gate 30 i Oslo og Marken 37 i Bergen. Det ble ikke opplyst hvem kjøperne var, men nå er det klart at kjøperen av bergenseiendommen er EGD Property.

– Vi har ønsket oss denne eiendommen i lang tid, og i morgen overtar vi den. Kjøpet er i tråd med vår strategi om å ta vare på byens historie, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property.

Marken 37 er ett av de eldste kontorbyggene i Bergen, og er beliggende rett ved togstasjonen og med fasade ut mot Kaigaten. Bygningen har et areal på 2.950 kvadratmeter.

Bilde av. bygget Marken 37
Mareken 37, Foto: Glen Widing

EGD Property har planer om å totalreahabilitere bygget innvendig, samt fjerne og bygge nytt inngangsparti mot Marken som ble oppført på 1980-tallet. I tillegg skal den drøyt 300 kvadratmeter store hagen mot togstasjonen gjøres tilgjengelig for publikum.

– I dag er Marken 37 et lukket bygg som få har et forhold til. Vi ønsker å skape liv på gateplan med nye serveringssteder, samtidig som det blir kontorer i etasjene over. Hagen skal brukes til uteservering. Dette er et veldig flott bygg, som fortjener å bli tatt vare på, sier Müller.

Les mer
[Kilde: Estatevest.no]

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen