Feiret fasadeløftet


Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Styrelederen i Stiftelsen Bergen Kjøtt, og midlertidig daglig leder Silje Heggren, feirer at industrihuset har overlevd nok en vinternatt. Fra venstre: Silje Heggren og Kjersti Døssland. Foto: SKJALG EKELAND

Etter omfattende rehabilitering, står Bergen Kjøtt endelig ferdig i ny og vanntett drakt. Det fortjente en fest.

Det pøsregnet på Skutevikstorget fredag kveld. Men det så ikke ut til å spille noen rolle. Det var den nye fasaden til Bergen Kjøtt som sto i fokus, og den skulle feires med brask og bram.

Billedkunstner Silje Heggren har hatt et tett forhold til Bergen Kjøtt i mange år, og har de siste månedene fungert som daglig leder på huset.

– Jeg er veldig fornøyd med den nye fasaden, og for at vi klarte å redde huset, sier Heggren med et eneste stort glis.

 

Jobbet på spreng

Det har vært en omfattende rehabilitering, og den midlertidige lederen har jobbet hardt for å få alt klart til fasadefesten.

– Det har vært en lang uke. Plutselig var det en vegg som raste, som vi måtte vi få på plass igjen. Og da vi tok vekk stillaset så vi at vinduene måtte vaskes. Utenfor sto det konteinere som måtte vekk, og så fant vi ut at det ikke var montert lys på kunstutstillingen i første etasje. Da ringte jeg til pappa som måtte komme å hjelpe til. Men vi kom i mål til slutt, sier Heggren.

Kjetil Møster har eget studio på Bergen Kjøtt. Fredag kveld spilte han på fasadefesten. Foto: SKJALG EKELAND

 

Tilbake til originalen

Rundt et av de høye festbordene sto Tor-Fredrik Müller, styremedlem i stiftelsen Bergen Kjøtt og smilte.

– Jeg sa med en gang at huset burde males rødt. Og det morsomme var at byantikvaret kunne bekrefte at huset hadde vært rødt da det ble bygget for 60 år siden, forteller Müller.

Fargen som nå pryder den nye fasaden, skal være det nærmeste de har kommet originalutgaven av den tidligere margarinfabrikken.

– Nå har det blitt et bygg man legger merke til, sier han.

 

[Kilde: BA, 1.februar 2020]