EGD Holding

Vil fjerne parkeringshus og bygge bydel med byarena

[:no]


Bypolitikerene har lenge ønsket å rive Bygarasjen, mens eier Olav Thon har kjempet imot. Nå foreslår han å ofre halve bygget, og gi plass til en stor konsert- og idrettsarena, boliger, politistasjon, og mye mer.

 

De som står bak planene er, i tillegg til Thon, de bergenske eiendomsinvestorene EGD Property (Espen Galtung Døsvig) og Rexir (Rolf Tore Andersen og Jan Olav Jørgensen). Sammen har de midler til å fullfinansiere milliardinvesteringene.

– Dette er et spennende forslag. Et einstemmig bystyre har ønsket å gjøre noe med Bygarasjen som mange mener er et stygt bygg.
Det sier byrådsleder Harald Schjelderup (Ap).

Forslaget blir presentert på et møte i Bergen Næringsråd torsdag.
– Jeg tror det er viktig å ikke ta livet av noen forslag.Vi ønsker å se på alle med åpne, friske øyne, sier Schjelderup.


Fra 1000 p-plasser til 11.000 ståplasser

Planene for «Arenabyen Bergen» omfatter 27.000 kvadratmeter langs den sørlige innfartsåren til Bergen sentrum. Området ligger mellom Bergen Storsenter, «spagettikrysset» på E39, og AdO arena – kalt opp etter svømmeren Alexander Dale Oen.

Midt i dette området står Bygarasjen, med 2200 parkeringsplasser 500 meter fra Torgalmenningen.

Dersom halve parkeringshuset blir revet eller bygd om, kan det gi rom for en fleksibel byarena med plass til 11.000 ståplasser på konserter  eller 8.200 sitteplasser på idrettsarrangement.

Det er også planlagt plass til ny politistasjon, et hotell, et kinosenter med 14 saler, næringsareal og 350 boliger.

 

Les mer

 

[Kilde: Nrk.no ][:]

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen