EGD Holding

Planlegger storstilt utbygging på Nøstet

– Området skriker etter revitalisering, sier Nils Petter Storebø i Berstad Eiendom. Sammen med EGD Property og OBOS har han store planer for området.

14.000 kvadratmeter langs sjøfronten på Nøstet står klar til transformasjon.
Går alt etter planen vil hele området fra TV 2-bygget og bort til «Dikkedokken» bli omgjort til boliger og sjøpromenade som går helt bort til Georgernes verft.
Flere store aktører har planer for det gamle industriområdet, som preges av tomme lagerhaller og næringseiendom.

 

– Vi vil være et forbilde-prosjekt på det som etterhvert skal skje på Dokken, sier administrerende direktør i EGD Property, Tor Fredrik Müller.

 

Gamle TV2

EGD Property og OBOS skal reise om lag 100 leiligheter i sjøfronten ved det gamle TV 2-bygget i Nøstegaten.
J Berstad Eiendom skal bygge 150 boliger i Nøstegaten 78 og i Carte Blanche-bygget. Sentrumsområdet er tenkt ved Bjørgeboden, som sammen med Dokkhuset skal bevares.

Her er det satt av 1000 kvadratmeter til en stor uteplass som skal integrere prosjektet med indre Nøstet, opp mot verftet.
– Her hadde det vært kult å få til en kafe eller restaurant, sier daglig leder i J Berstad Eiendom, Nils Petter Storebø.

 

Tar tilbake sjøen

Ambisjonene i det felles prosjektet er å åpne sjøfronten på Nøstet for publikum og skape en komplett bydel i det industritunge området.

– Nå er det bare et sted man bare går forbi, sier Müller.
I reguleringsplanen er det stort fokus på å ta tilbake kontakten med sjøen, slik at folk tar i bruk byrommene.

– Området skal gjøres tilgjengelig for alle, med promenade langs hele sjøfronten, åpne forbindelseslinjer fra Trangesmauet og de andre otte smauene og gateløpene fra den gamle trehusbebyggelsen på Nøstet, forteller Müller.

– Den 20 meter lange veggen som TV 2-bygget representerer i dag får to nye åpninger til sjøen, og når prosjektet står ferdig vil du få en helt annen kontakt med sjøen, legger Storebø til.

 

 

Høring til våren

EGD Property, OBOS og J Berstad Eiendom har jobbet med planene i en årrekke.
Nå er reguleringsplanen sendt inn, og skal på førstegangshøring i løpet av våren. Dersom den blir godkjent er det planlagt salgsstart i 2022.

– Vi trenger fere boliger og mennesker i sentrum nå og håper å kunne starte så snart som mulig, sier Müller.
Det er Mad arkitekter, Tredje Natur og Rambøll som har utarbeidet reguleringsplanen. I planene er det skissert en rekke enkeltbygg med høyder fra fire til åtte etasjer. Disse skal kles inn i tre. Mellom byggene vil det komme nye byrom, promenader og en kanal. Med i planene er også etablering av en bydelsbarnehage.

 

Les mer

[Kilde: BA, 01.03.2021]

 

 

 

Shipholding | Property | Capital | Management
1907 – 2022
Sydnesplass 1
5007 Bergen